Bio

Hurriganesin historia on kirjoitettu jo moneen kertaan, ja se on pitkälti yhtä kuin suomalainen rockhistoria

Hurriganesin perustivat vuonna 1971  rumpali ja laulaja Remu Aaltonen, basisti Cisse Häkkinen sekä kitaristi Ile Kallio. Kallion erottua yhtyeestä keväällä 1972 hänen tilalleen kitaristiksi liittyi Albert Järvinen, jolloin muodostui alkuperäisen Hurriganesin tunnetuin kokoonpano.

Välissä kului aikoja eteen ja taakse päin, väliin mahtui kongorumpuja soittava musta mies ja pitkiä taukojakin. Aaltosen kinttu kerkesi välillä mennä huonoon kuntoon, mutta silti bändiä haluttiin keikoille. Tässä kohtaa päätettiin palata alkuaikojen isotteluun ja jatkaa kaksien kannujen voimin – ”Ja vittu kun se toimii niin saatanan hyvin!”

Kahden rumpalin yhteen soittaminen pelaa Aaltosen omien sanojen mukaan kuin väärä raha; tempot, rytmiikka, syke ja perkussiot ovat kohdillaan. ”Mielenkiintoista on, että ne on joka keikalla erilaiset. Kapa kattoo koko ajan mun punttii et miten mun jalka heiluu, ja siinä mennään.”

Vuodesta 2019 saakka Remu on soittanut valikoituja keikkoja uuden kokoonpanoon kanssa ja tätä bändiä on verrattu surutta Hurriganesin huippuvuosien kokoonpanoihin. Remun kanssa jo pitkään soittanut huippukitaristi Juho ’Kihara’ Pitkänen on tehnyt vuosien mittaan Remun kanssa reilusti yli toistasataa keikkaa. Studion puolelta lavalle siirtynyt kitaristi-tuottaja Hannu ”Taru Sormusten Herrasta” Sormunen liittyi bändiin basistiksi, koska Remun mielestä parhaat basistit ovat alunperin kitaristeja, kuten Cissekin oli. Toiseksi rumpaliksi löytyi Hannun kautta tuhti kannuttaja Kari Välimäki, joka on soittanut mm. Kirkan ja Topi Sorsakosken bändeissä.

Remu siis liidaa Hurriganesiaan edelleen, joskus omasta mielestään jopa liiaksi asti. Ei hän silti ole valmis joustamaankaan. ”Kun oltiin uutta levyä tekemässä ja soitettiin yks tausta, ja mä olin että vittu se on siinä, ni jätkät sano että ei näin voi soittaa, tää lähtee kiilaamaan. Mä sanoin vittu, SE ON SE JUTTU!”

Uutta rockhistoriaa siis kirjoitetaan edelleen.

LUE LISÄÄ: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hurriganes